preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskoga Zagreb

 > Naslovnica
Vijesti

V A Ž N A O B A V I J E S T !!!

Autor: Mario Keča, 9. 9. 2020.

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Dobili smo netočnu informaciju da su neki naši učenici oboljeli od virusa COVID-19.

Odgovorno vas obavještavamo da takve informacije nisu točne, i molimo vas da ne prihvaćate razne proizvoljne „informacije“. Sve službene i relevantne informacije možete dobiti na našim mrežnim i Facebook stranicama, te osobnim kontaktima telefonom ili elektroničkom poštom u tajništvu škole.

Točno je da je danas, obzirom da je velik postotak djece izjavio da kod kuće nisu mjerili temperaturu, provedeno mjerenje beskontaktnim toplomjerima na nastavi i ustanovljeno je da, mjereno tim toplomjerima, nekoliko djece ima povišenu temperaturu. Ta su djeca odmah izolirana i provedena su kontrolna mjerenja temperature digitalnim i alkoholnim toplomjerima. Ustanovljeno je da su prva mjerenja bila netočna i da sve djeca, osim jednog djeteta nemaju povišenu temperaturu. Dijete koje je imalo povišenu temperaturu ista je bila blago povišena. Uz nedostatak ostalih simptoma, dogovoreno je s roditeljem da dijete odvede liječniku radi daljnjeg postupanja. Tijekom obrade je djetetu temperatura ponovo bila normalna, bez povišenja, i dijete je upućeno kući.

Dakle, ne da su „neki učenici oboljeli od virusa COVID-19“, nego nitko nema niti povišenu temperaturu. Sve mjere koje smo poduzeli, poduzet ćemo ponovo, ukoliko ćemo smatrati potrebnim, jer je bolje reagirati ovakvim mjerama kada to i nije potrebno, nego ne reagirati kada je potrebno. To što činimo, činimo radi zaštite vaše djece, naših učenika i svih nas. Molimo vas da imate povjerenje u naše postupke i ne vjerujete različitim netočnim informacijama.

Ukoliko bi se u našoj školi pojavili bilo kakvi oblici zaraze COVID-19, o tome ćemo, odmah nakon obavještavanja nadležnih i odgovornih službi, obavijestiti vas roditelje.

Zapamtimo da je, često puta, izgovorena i napisana riječ ubojitija od bilo kojeg oružja!
CMS za škole logo
Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskoga Zagreb / Mlinarska 35, HR-10000 Zagreb / www.os-ksdjalskog-zg.skole.hr / skola@os-ksdjalskog-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju