preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskoga Zagreb

 > Naslovnica
Vijesti

OBAVIJEST O PRIKUPLJANJU POMOĆI ZA POSTRADALE!

Autor: Mario Keča, 30. 12. 2020.

Poštovani roditelji učenika OŠ Ksavera Šandora Gjalskoga!

Zadnjih nekoliko dana svjedoci smo uznemirujućih potresa s osobito katastrofalnim učinkom za stanovnike Siska, Gline i Petrinje.

 

Na objektu naše škole u izgradnji, kao niti u školama u kojima organiziramo nastavu nisu primijećena nikakva oštećenja.

Nije tako davno da smo i sami iskusili strah i strepnju te smo se odlučili priključiti mnogim školama koje će iskoristiti svoje prostorne i ljudske resurse u prikupljanju pomoći za žitelje srušenih područja.

Nemamo mogućnost, u objektu naše škole, prikupljati pomoć za stradale u potresu, ali smo se priključili OŠ Lovre pl. Matačića, u Laurenčićevoj ulici broj 1, gdje učenici od 5. – 8. razreda imaju nastavu, u organizaciji prikupljanja pomoći.

Stoga vas molimo da, ukoliko ste u mogućnosti, pomoć nastradalima, a popis potrebnih stvari možete vidjeti na poveznici:

https://www.hck.hr/novosti/upute-za-donacije-i-pomoc-pogodjenima-potresom-u-petrinji-i-sisku/10649

dopremite, do 11 sati u srijedu 30. 12. 2020. u zgradu OŠ Lovre pl. Matačića, u Laurenčićevoj ulici broj 1, odakle će biti organiziran prijevoz Crvenoga križa do potrebitih.

Pomoć će se nastavljati skupljati i u iduće dane, ne završava danas, jer je pomoć potrebna dugotrajno!

Ukoliko niste u mogućnosti pomoć dostaviti na ovu adresu, molimo vas da to učinite u suradnji s Crvenim križem Gradske četvrti Gornji grad – Medveščak, koja će pomoć prikupljati na adresi:

Mjesni odbor Nova Ves, Nova Ves 36 do 14 sati u srijedu 30. 12. 2020. te sljedeće dane do daljnjega!

Sve akcije organiziramo sa središnjicom Crvenog križa kako ne bi stvarali nepotrebni kaos a prikupljanje pomoći usmjerili na ono što je najpotrebitije.

Prijevoz će biti organiziran s Crvenim križem i Gradskim uredom za obrazovanje, međutim, u tom dijelu bi svaka pomoć također bila dobrodošla (ako netko može ponuditi neki prikladni prijevoz, kombi, manji kamiončić i slično). Tu pomoć možete prijaviti na mail adresu škole gjalski.zg@skole.hr ili na mjestima prikupljanja pomoći.

Ovoj objavi prilažemo SAFEQUAKE brošuru koju je izdao Državni zavod za zaštitu i spašavanje! Proučite je, ali se nadamo da vam neće biti potrebna!

Budimo zajedno, pomozimo najpotrebitijima,

 

srdačan pozdrav,

 

OŠ Ksavera Šandora Gjalskoga
CMS za škole logo
Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskoga Zagreb / Mlinarska 35, HR-10000 Zagreb / www.os-ksdjalskog-zg.skole.hr / skola@os-ksdjalskog-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju