preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskoga Zagreb

Projekt e!Kreativno šk.god. 2020./21.

U školskoj godini 2020./2021. knjižničarka pokreće projekt "e!Kreativno".

Projekt se sastoji od predstavljanja digitalnih alata zainteresiranim učenicima i učiteljima te sudjelovanja na natječaju Stvarajmo eKreativno.

 

Ciljevi projekta:

  • poticati učenike na istraživanje i stvaralaštvo
  • poticati učenike na korištenje web 2.0 alata pri predstavljanju svojih istraživanja
  • poticati učitelje na korištenje web 2.0 alata u svakodnevnom radu

 


vijesti

"ALL ABOUT ME"

Autor: Kristina Darmopil, 8. 12. 2020. 14:28

Učenici 8.a razreda su nakon radionice "Kako uređivati sadržaj u alatu BookCreator" dobili zadatak iz engleskog jezika u kojem su imali priliku vrlo kreativno iskoristiti prikazani alat.

Naime, nastavnica engleskog jezika A. Perić, učenicima je zadala zadatak "All about me" u kojem su morali ukratko prikazati svoj život, hobije, interese i sl. Kao što pretpostavljate, jedan od načina odrađivanja zadataka bilo je i stvaranje knjige o sebi u BookCreatoru. 

Nastavnica je vrlo zadovoljna pristiglim radovima, a knjižničarka oduševljena uklapanjem digitalnog alata u redovnu nastavu.

U nastavku možete pogledati nekoliko učenika koji su se izdvojili kvalitetom odrađenog zadatka!

"All about me by Jakov Firšt"

"All about me by Juraj Šegon"

"All about me by Fran Stjepan Vuga"

"All about me by Hana Lah Štefek"

"All about me by Filip Žagmešter"

"All about me by Lea Miletić"

"All about me by Bruno Vukelić"

"All about me by Šimun Zubović"

 

Nadamo se da će i drugi prikazani digitalni alati naći svoje mjesto u kreativnoj nastavi. Sljedeći na redu nam je Genially!

 

 [više]

PRIPREMA ZA STVARANJE INTERAKTIVNE PRIČE

Autor: Kristina Darmopil, 30. 11. 2020. 09:52

U pomalo neobičnim okolnostima, krenulo se u osmišljavanje interaktivne priče u sklopu projekta "e!Kreativno".

7.a i 7.b razred sudjeluje, djelomično online, u kreiranju priče koja će imati nekoliko tijekova događaja i zapleta, a čitatelj će moći sam odabrati kojim tijekom želi ići, odnosno kako želi da se priča razvija. Priča se razvija na satu Hrvatskog jezika uz prof. Biljanu Šalić te knjižničarku Kristinu Darmopil.


Na taj način, čitatelju se omogućuje da unutar već osmišljene priče dobije dojam samostalnog kreiranja svoje priče, jer sam odabire kojim putem želi ići kroz priču. U navedenom slučaju,  čitatelji postaju sukreatori priča.

Priču su učenici ponajprije stavili na papir prema zadanim uputama, a nakon toga  slijedi prijevod priče na engleski jezik, kreiranje likovnih uradaka te, na samom kraju, digitaliziranje priče pomoću digitalnog alata Genially.

          

 [više]

BOOKCREATOR RADIONICE

Autor: Kristina Darmopil, 14. 10. 2020. 17:06

U listopadu 2020. u sedmim i osmim razredima OŠ K. Šandora Gjalskoga održane su radionice "Kako stvarati sadržaj u alatu BookCreator".

BookCreator je prvi u nizu digitalnih alata koji će se u sklopu projekta e!Kreativno učenicima prikazivati na satovima razrednika te se, na taj način, poticati digitalna pismenost učenika.

Učenici su dobili priliku i sami stvarati sadržaje pomoću navedenog alata. U suradnji s razrednicom Anom Perić, dogovoreno je kako će učenici 8.a razreda u navedenom alatu izraditi strip koji će se slati na natječaj "Stvarajmo eKreativno", a izradit će i svoj razredni godišnjak.

U sklopu projekta, knjižničarka je izradila i pisane upute za učitelje/učenike kojima se mogu voditi tijekom izrade sadržaja u BookCreatoru: BookCreator - upute

Radionice se nastavljaju, a sljedeća radionica obuhvatit će stvaranje sadržaja u alatu Genially.

 

Kristina Darmopil, knjižičarka

 

 [više]

 Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskoga Zagreb / Mlinarska 35, HR-10000 Zagreb / www.os-ksdjalskog-zg.skole.hr / skola@os-ksdjalskog-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju