preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskoga Zagreb

 > KNJIŽNICA
Vijesti

2. b razred na radionici "Gradovi hrane-gradovi budućnosti" u suradnji s udrugom Zeleni klik i projektom Zelena abeceda

Autor: Kristina Darmopil, 3. 2. 2020.

28. siječnja učenici 2.b razreda posjetili su Dječju knjižnicu M2 te sudjelovali na radionici Gradovi hrane-gradovi budućnosti. Radionica je organizirana u suradnji s udrugom Zeleni klik i projektom Zelena abeceda. 

Prije same radionice, naši vrijedni učenici dobili su zadatak pripremiti plakat o jednoj ugroženoj biljnoj vrsti iz našeg podneblja i prezentirati ga na početku radionice u nekoliko minuta. 

Učenici su izabrali visibabu te vrlo vješto predstavili mnogima najdražu vjesnicu proljeća.

  

Nakon predstavljanja svog plakata, učenici su imali priliku razgvarati o tome što je hrana, kakva sve hrana postoji, kakvi su sastavi obrađene hrane i sl. Vrlo zanimljiv dio radionice bila je degustacija svježeg voća i povrća u kojoj su učenici posebno uživali. Osobito zanimljivo bilo je vidjeti učenike kako sa smješkom jedu povrće koje inače "ne vole".

Na kraju radionice uslijedio je praktični dio sadnje malih vrtova pročišćivača zraka koje su učenici ponijeli svoju učionicu.

Zahvaljujemo knjižnici M2 te udruzi Zeleni klik na mogućnosti sudjelovanja u radionici.
CMS za škole logo
Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskoga Zagreb / Mlinarska 35, HR-10000 Zagreb / www.os-ksdjalskog-zg.skole.hr / skola@os-ksdjalskog-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju